huis beveiligen tips  thumbnail

huis beveiligen tips

Published Jun 12, 22
5 min read

Huis beveiligen met een alarmsysteem

Een goede beveiliging van de woning is onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden: van alarmsysteem tot camerabewaking. Hiermee voorkomt u inbraak of legt u bewijs vast. Beveiligingscamera's voor in en om de woning geven u een veiliger gevoel. In dit artikel meer over de wet- en regelgeving en installatie van een draadloos alarmsysteem.

Hoe je huis beveiligen met een beveiligingscamera?

Met een betrouwbaar bewakingssysteem verlaat u met een gerust hart de woning. Ook tijdens het verblijf in de woning voelt u zich een stuk veiliger. Wat kan een bewakingssysteem voor u betekenen? Een (draadloos) alarmsysteem waarschuwt tegen indringers. Eventueel schakelt het bewakingssysteem de hulpdiensten in. Met beveiligingscamera’s kijkt u live mee wat zich in en rondom de woning afspeelt. Ook is het mogelijk om beelden achteraf terug te kijken. Zo identificeert u inbrekers of criminelen. Handig als bewijslast: u mag deze beelden dan ook aan de politie doorgeven.

Compleet alarmsysteem voor thuis

Een compleet alarmsysteem bestaat uit een basisstation, sensoren en een mobiele app. Via iPhone of Android toestel ontvangt u bewegingsmeldingen en waarschuwingen. U kunt dit alarmsysteem optioneel aansluiten op een meldkamer. Bij zorgverzekeringen is dit zelfs vereist. Een compleet alarmsysteem voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit gaat. Het systeem werkt bekabeld op de router en simkaart of op IP en simkaart. Een en ander hangt van het model af. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 150 en € 500.

De beste tips om uw huis te beveiligen

– Op je App vermeldt je de gekozen DDNS-naam zodat je apparaat ook buitenshuis gevonden kan . - Wat heb ik nodig voor een veilig huis?..worden via de DDNS-naam. Voorbeeld: Je wil buitenshuis met de App beeld bekijken met de Camera-achtertuin (Alarmsystemen). Je App legt buitenshuis voor de Camera-achtertuin contact met de DDNS-server via de DDNS-naam. De DDNS-server verwijst je door naar het actuele IP-adres op het internet van je Router.

De auteur moet toegeven dat deze bovenstaande stappen (zeker de eerste keer) nogal technisch overkomen (Wat heb ik nodig voor een veilig huis?). Neem je de moeite het te begrijpen, je “in te lezen” en doe je het 1 of 2 keer, dan blijkt het toch erg mee te vallen voor een hoop mensen. Dat zijn normaliter mensen die ook redelijk goed overweg kunnen met een PC.

Met DDNS ben je flexibel, je kiest je eigen DDNS-provider en wisselt naar een ander als die niet bevalt. Je kunt alles regelen/veranderen zoals jij het wilt. Het vereist wel even wat meer technisch werk en je moet dus weten wat je doet, zeker qua beveliging. De externe communicatie gaat over bepaalde poorten (genummerd) die je Router hiervoor gebruikt.

Poort 443 heeft standaard prima SSL/TLS versleuteling van data. Het is dus verstandig apparaten te kopen waar je poort 443 kan gebruiken/opgeven. Bij vooral oudere camera’s (gemaakt voor 2014) is dit vaak niet mogelijk (alleen poort 80). Wil je zaken toch nog verder beveiligen dan kun je de externe communicatie laten verlopen via een afgeschermde “tunnel”, een zgn. Wat heb ik nodig voor een veilig huis?.

Er zijn veel Nederlanders die bang zijn voor inbrekers. Dat is een angst die zeer terecht is aangezien er regelmatig wordt ingebroken. Iedereen wil uiteraard voorkomen dat het inbrekers lukt om bij hen binnen te komen. Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je je huis kunt beveiligen tegen inbrekers (Wat heb ik nodig voor een veilig huis?). Je zult zelf moeten beslissen welke manier jij gaat gebruiken.Zo voorkomen zij dat inbrekers de deur kunnen openbreken wanneer zij op vakantie zijn. Alarm Naast het vervangen van je sloten, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Zo kun je overwegen om een alarmsysteem aan te schaffen.

huis beveiligen cameraNiet ieder alarmsysteem werkt zo. Er zijn ook alarmsystemen die ervoor zorgen dat er een luid alarm afgaat wanneer iemand in je huis rondloopt. Het is van belang om goed na te denken over wat voor alarmsysteem je aanschaft. Sommige mensen kiezen er voor om een stil alarm aan te schaffen wat ervoor zorgt dat de politie direct wordt gealarmeerd.

Alarmsysteem onderhouden Het is van belang om je alarmsysteem goed te onderhouden. Wat heb ik nodig voor een veilig huis?. Als je dit niet doet, kan dat ervoor zorgen dat het systeem niet goed werkt of makkelijk onklaar te maken is voor eventuele inbrekers. Dat is uiteraard niet de bedoeling, het alarmsysteem heeft op die manier weinig nut heeft.

Woninginbraak komt helaas nog te vaak voor, ook in woningen die voorzien zijn van degelijk hang- en sluitwerk. Door een alarminstallatie te plaatsen creëer je een extra beveiligingsschil waardoor het erg lastig wordt voor inbrekers om nog ongezien hun werk te kunnen doen. Het aanbod aan alarmsystemen is vrij gevarieerd en door de flexibiliteit van de systemen kun je een alarmsysteem uitbreiden naar behoefte.

Draadloze alarmsystemen zijn duurder in aanschaf dan bekabelde systemen maar zijn makkelijker te installeren omdat je geen kabels door het huis hoeft te trekken. Tevens kun je dit soort systemen vrij eenvoudig uitbreiden zonder dat daarvoor allerlei technische ingrepen noodzakelijk zijn (Alarmsystemen). Voordelen van een draadloos alarmsysteem Je hoeft geen kabels te trekken.

Extra sensoren of camera’s zijn makkelijk aan te sluiten. Bij verhuis kun je het systeem makkelijk loskoppelen en opnieuw aansluiten. Zelf plaatsen is relatief eenvoudig. OPTIE 2: Bekabelde alarminstallatie plaatsen Bij een bekabelde alarminstallatie worden de verbindingen tussen de verschillende componenten van het systeem bekabeld uitgevoerd. Het voordeel van dit systeem is dat de verbindingen uiterst betrouwbaar zijn en dat camerasignalen in hoge resolutie snel kunnen worden doorgestuurd (Wat heb ik nodig voor een veilig huis?).

Het grootste nadeel van een bekabeld systeem is de wat omslachtige installatie. Er moeten kabels getrokken worden en vaak is het lastig om deze uit het zicht te monteren. Er zijn ook hybride systemen die gedeeltelijk bekabeld zijn en gedeeltelijk draadloos. Voordelen van een bekabeld systeem Betrouwbare verbinding tussen de onderdelen van het systeem.

huis beveiligen tegen bliksem

Prijs alarminstallatie plaatsen Voor het plaatsen van een professioneel alarmsysteem betaal je in regel minimaal 1000 tot 1500 euro (Wat heb ik nodig voor een veilig huis?). Heb je speciale wensen zoals buitencamera’s met opnamemogelijkheid dan kan de prijs van een dergelijk systeem oplopen tot 5000 euro, afhankelijk van de kwaliteit van de camera’s en de wijze waarop de beelden worden opgeslagen.

Onderdelen van een alarmsysteem Een alarmsysteem bestaat meestal uit meerdere onderdelen: 1 - Wat heb ik nodig voor een veilig huis?.: dit is het hart van het systeem waaraan alle onderdelen van de alarminstallatie gekoppeld zijn (detectoren, afstandsbediening, sirene, camera’s). Sommige centrales zijn voorzien van een automatische telefoonkiezer zodat bij alarm automatisch contact kan worden gemaakt met de centrale meldkamer van de politie (bewakingscamera).

Raam- of deurdetectoren met een magneetcontact kunnen tegenwoordig ook draadloos worden uitgevoerd zodat draden trekken overbodig is. 3. : een sirene produceert bij inbraak (of brand) een alarmsignaal. Het kan gaan om een buitensirene die aan de gevel is bevestigd of een binnensirene - Wat heb ik nodig voor een veilig huis?. De sirene kan ook geïntegreerd zijn in de centrale.

Compleet alarmsysteem voor woningen en bedrijven

Bedrijven investeren al langer in goede alarmsystemen. Ook steeds meer particulieren kiezen hiervoor. Dankzij een goed alarmsysteem verkleint u de kans op inbraak. Bij een poging tot inbraak worden inbrekers afgeschrikt of is de pakkans vrij groot. Dat er zoveel vraag is naar een compleet alarmsysteem is dan ook niet vreemd. Al enkele jaren dalen de inbraakcijfers, allemaal te danken aan goed werkende inbraakwerende middelen.

Verschil tussen luid alarm en stil alarm

Normaal gesproken werkt een alarmsysteem met een luid alarm. Zodra een raam of deur opengaat of er wordt beweging gedetecteerd gaat er een sirene af. Deze sirene heeft een geluidsniveau van 120 dB en soms nog hoger. De sirene schrikt inbrekers af. Bovendien worden buurtbewoners gewaarschuwd. Een alarmsysteem met sirene is vooral aan te raden in dichtbevolkte gebieden. Er moet namelijk altijd iemand in de buurt zijn om een kijkje te kunnen nemen. Een stil alarm laat geen sirene afgaan. De melding wordt doorgezet naar een meldkamer.

Dit gebeurt er bij een stil alarm

Een stil alarm werkt anders dan een luid alarm. Er zijn bewegingsmelders en raam/deurmelders aanwezig. Bij detectie van beweging of wanneer een raam of deur open gaat dan klinkt er geen sirene. Hierdoor worden inbrekers ook niet gewaarschuwd. Ondertussen gaat er wel een stille melding naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ontvangt de alarmmelding. Deze schakelt de hulpdiensten in. Ook wordt de sleutelhouder gebeld, om te kijken of het niet om een valse melding gaat. Een stil alarm heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat inbrekers niet gewaarschuwd worden. Hierdoor wanen ze zich veilig en zullen niet vluchten. Wanneer de politie op tijd ter plaatse is dan kunnen ze de dieven op heterdaad betrappen. Nadeel van een stil anderen is dat buurtbewoners niet gewaarschuwd worden. Hierdoor kan het lang duren voordat iemand iets in de gaten heeft. Uiteraard worden politie en de eigenaar van het pand wel direct gewaarschuwd. Het beste draadloze alarmsysteem voor je huis is effectiever dan een bekabelde beveiliging. Een voor de hand liggend voordeel is dat criminelen geen draden kunnen doorknippen om het alarm tegen te houden. Enkele andere voordelen van een draadloos alarmsysteem zijn de waarschuwingen die je ontvangt via sms of een mobiele app, compatibiliteit met virtuele persoonlijke assistenten (Alexa en Google), en de mogelijkheid om je systeem op elk gewenst moment te updaten.

Latest Posts

Goedkoop Een Huis Bouwen

Published May 07, 24
7 min read

Wadden Opruimen

Published Feb 19, 24
7 min read